שלום, יש לי מספר שאלות הנוגעות לאופן קבלת החלטות בבית משותף שהתקנון הינו מצוי לפי החוק.
1) רוב להתקנת מצלמות אבטחה בשטח המשותף?
2) רשת יונים לכל הבניין?
בנוסף אם ההחלטה התקבלה בהתאם לסקר שפורסם בו הצביעו למעלה ממחצית מבעלי הדירות (כולל שכירויות) האם מדובר בהחלטה חוקית?
לא הייתה אסיפה כחוק ואיפה כתוב שניתן לקבל החלטה באמצעים אלקטרוניים?
אם הבנתי נכון, בהיוועדות חזותית, אין הכרח לכנס אסיפה ולהודיע מראש על כינוסה אלא פשוט לפרסם סקר כך שיצביעו רוב דיירי הבניין וחוקיותה תיקבע רק על פי פרוטוקול מוצמד?
לגבי החלטה להצבת מצלמות, אם אני מבינה ממך נכון, אין כל ייחוס לחוק הפרטיות ומותר לקבוע שפורסים מצלמות מבלי להציג כל תוכנית או הצעה רלוונטית מספק ייעודי?
כעת היוועדות חזותית שלא קוימה, אלא הצבעה בווטסאפ תיחשב כהחלטה חוקית?
תודה שוב
היוועדות חזותית היא אסיפה לכל דבר ועניין (רק שלא מבוצעת פרונטאלית) וחלים עליה כל הכללים בדבר כינוס האסיפה. לכן קמה חובה להודיע מראש, גם לפרסם בלוח מודעות, מומלץ להוציא תפוצת וואצאפ ודוא"ל לכל הדיירים. להראות כמה שיותר פעולות פרסום של האסיפה ולרשום פרוטוקול כדין.
מומלץ תמיד (לאו דווקא בעניין התקנת מצלמות) להביא מספר הצעות מחיר, לשלוח לדיירים העתק ואז לכנס אסיפה ולהחליט עם מי מנותני השירות להתקשר.
הצבעה בוואצאפ תהיה חוקית ובלבד שאישרו את אופן ההצבעה כל הדיירים מראש.
בכבוד רב,
רז חיימוביץ, עו"ד
בכבוד רב,
רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
יועץ משפטי באגודה לתרבות הדיור
לייעוץ משפטי נוסף ניתן ליצור קשר בטלפון 072-2791139